Çatı ve Duvarlarınızın Bakımı

Created By : 21-Sep-2019 Write By: sahin Published In: Ayvacık İzolasyon Hizmetleri Hits: 521

Büyük restorasyonlar, tamiratlar dışında, binaların belli periyodlarla yapılacak küçük bakımları sizi büyük harcamalardan kurtarabilir.

Düzenli olarak yapılan bakım ve onarım çalışmalarıyla binaların ömrünü artırabilir, büyük harcamalardan kurtulabilirsiniz. Özellikle bazı üniteler, yapının diğer bölümlerine oranla daha hassastır ve daha özenli bir bakım gerektirir. Bu konuda uzmanlardan yardım isteyebileceğiniz gibi pratik bazı çalışmaları siz de yapabilirsiniz.
Çatı
Kırık ya da yosun bağlamış kiremitler, yağmur sularının içeri sızıntı yaptığı çatı pencereleri, suyun yol bulup girdiği ince çatlaklar, çatı katı ve izolasyon sistemini yıpratır. Düzenli bakımı yapılmış sağlam bir çatıda bunlar olmayacaktır.
Duvar
Alev testinden geçirin
Binanın yüzeyine ateş değdiğinde yüzey yumuşarsa, dış cephe plastik bir malzemeyle kaplanmış demektir. Bu malzeme bozulup eskidiğinde, tekrar aynı cinsten bir malzemeyle kaplanabilir. Eğer bu kaplama cinsini değiştirmek istiyorsanız önce cepheyi mevcut kaplamadan arındırmalısınız. 
Eğer cephedeki kaplama, ateşe karşı tepkisiz kalıyor ve tornavidayla üzerine baskı yapıldığında çizilmiyorsa, yüzeyin kireçten bir sıvayla kaplandığı anlaşılır; aynı türden bir sıvayla onarılır.
Su testi uygulayın
Su akıp giderse; duvarda bir sorun yok demektir. 
Su yüzeyde damla damla birikirse; onarım yapılması gerektiğinin sinyalidir. Duvara uygulanacak sıva ya da boya işlemi ancak bu onarım bittikten sonra yapılmalıdır.
Duvar, suyu 5 dakikadan daha kısa bir sürede emerse; sızıntı olduğu anlaşılır ve hemen onarıma geçilmesi gerekir.
Tornavida testinden geçirin
Tornavida yüzeye girmiyorsa; duvar kaplaması sağlam ve iyi durumdadır. 
Hafifçe giriyorsa; yüzeyin aşınmaya başladığının, ancak bir süre daha dayanacağının işaretidir.
Tornavida yüzeye giriyorsa; cephedeki sıvanın temizlenip tekrar yapılması gerekmektedir. 
Elinizle test edin
Elinizle sürttüğünüzde sıva elinize bulaşıyorsa; sıvanın sabitlenmesi için onarım yapmalısınız.
Sıva tane tane olup kolayca dökülüyorsa; sıvayı zemine sabitleyen reçineden yararlanabilirsiniz.
Yarık ve çatlaklar
Binanın yaşlanmaya başladığının en basit göstergesi, duvarlardaki yarık ve çatlaklardır. Bunların boyutu, binada yapılması gereken ve asla ihmale gelmeyecek olan onarımların boyutunu da gösterir. 
Ortalama 2 mm. olan yarık; sıvaya zarar verir. Bu yarıklar havadaki nem oranındaki değişikliklerle, cephedeki sıvanın daha da dökülmesine neden olur. Bu durumda dış cephenin su geçirmezliği tehlikeye girer ve sızıntıyı önlemek için sıvanın mutlaka onarılması gerekir.
Yüzeydeki 2 mm.’den fazla olan çatlaklar, binadaki deformasyonlar ya da yer hareketlerinden oluşur. Eğer bu çatlaklar büyümeye devam ederse, bir uzmandan yardım istemek gerekir. Eğer duvar bu çatlaklardan fazla etkilenmemişse ve sağlam durumdaysa, daha basit onarım çalışmalarıyla da bakım yapılması mümkündür.

Çatı Yalıtımı Nedir ?

Created By : 21-Sep-2019 Write By: sahin Published In: Ayvacık İzolasyon Hizmetleri Hits: 538

Bina dış kabuk elemanı olarak çatının, maruz kaldığı iç ve dış ortam fiziksel koşullarının kontrolleri amacıyla yalıtım önemli bir parametredir. Yalıtılması gereken başlıca etmenler su/buhar, ısı ışık/radyasyon ve ses olarak sıralanabilir.

Epoksi Uygulaması Nedir ?

Created By : 21-Sep-2019 Write By: sahin Published In: Ayvacık İzolasyon Hizmetleri Hits: 444

Öncelikle epoksi istiyorsanız hangi amaçla istediğinize karar vermelisiniz. Kaplamanın üzerine baskı yapacak ağırlıklar göz önünde tutularak uzman arkadaşlarımızla görüşüp doğru sistemi seçmelisiniz. Üzerine ağır yük binecek bir zemine ince epoksi kaplaması yapılmamalıdır. Bu seçimler yapıldıktan sonra iş ön hazırlığa geliyor.

Isı Yalıtımı Nedir ?

Created By : 21-Sep-2019 Write By: sahin Published In: Ayvacık İzolasyon Hizmetleri Hits: 488

Isı, doğal olarak yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğru akar ve direncin en az olduğu yol boyunca en fazla ısı akışı oluşur. Yüksek sıcaklık bölgesinin yanından, düşük sıcaklık bölgesine bir sıcaklık gradyeni oluşur. Isı yalıtımı, sıcaklık gradyeni içinden olan ısı akışını düşürerek, sıcaklık gradyenini korur.

Mantolama Nedir ?

Created By : 21-Sep-2019 Write By: sahin Published In: Ayvacık İzolasyon Hizmetleri Hits: 510

Dıştan ısı yalıtımı veya sektörde daha yaygın olarak bilinen adı ile Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerdeki ısıyı korumak amacı ile yapının bir nevi manto içine alınması, ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı yalıtımı, herhangi bir ısı köprüsü oluşmayacak şekilde , gerekli ısı izolasyon katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeylerine yapılan ısı izolasyonudur.

Ses Yalıtımı

Created By : 13-May-2018 Write By: sahin Published In: Ayvacık İzolasyon Hizmetleri Hits: 782

 Ses yalıtımı problemi olan ve azaltmaya yönelik her mekanda kullanıma elverişli, Ses engellemeye ve azaltmaya yarayan akustik boya ISONEM ANTI SOUND PAİNT kullanılarak 1000 Hz’e göre 2 mm 5 dB’e kadar sesi azalttığı ve absorbe ettiği Türkkak onaylı akridite laboratuarları tarafından belgelenmiş ürün kullanımı ile Ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır.

Su Yalıtımı Nedir ?

Created By : 21-Sep-2019 Write By: sahin Published In: Ayvacık İzolasyon Hizmetleri Hits: 466

Suyun yukarıda sayılan yollarla yapıyı ve konforu tehdit etmesi engellenemez fakat yapılara suyun girmesi önlenebilir. Yapıların, her yönden gelebilecek suya veya neme karşı korunmaları için, yapı kabuğunun yüzeyinde yapılan işlemlere “su yalıtımı” denir.